Benefietdiner voor Museum Vlaardingen weer groot succes!

Op vrijdag 14 november werd in de Grote Kerk op de Markt voor de tweede keer een benefietdiner georganiseerd voor het Museum Vlaardingen.

Ook dit jaar coördineerde Danny en Sylvia van Velzen van Catering Service de Culinair en Ronald Cordes van het Delta Hotel het diner. Een enorme klus omdat er 250 gasten werden verwacht op een locatie waar dit niet dagelijks plaats vindt.

De samenwerking vond plaats door inzet van Vlaardingse ondernemers. Restaurant Westkaai verzorgt de amuses samen met oesters van de Oesterparel. Hosman Frères tekende voor de wijnen, de Grote Kerk werd aangekleed door Staelduinsebos en Jac. Verkuil en was prachtig uitgelicht door Hans Peitsman.

Alle ondernemers werkte onbezoldigd mee of tegen kostprijs. Doel is de kosten zo laag mogelijk te houden om de opbrengst voor het Museum Vlaardingen te maximaliseren. Ook werden er leerlingen ingezet van het Groen van Prinsterer Lyceum en vrijwilligers van de Kroepoekfabriek. In totaal zijn er meer dan vijftig Vlaardingse vrijwilligers actief om er weer een succesvol diner van te maken.

Mede door de diverse sponsoringen t.b.v. de organisatie en uitvoering van de avond zelf, heeft deze avond bijna € 30.000,- voor de inrichting opgebracht. Een prachtig bedrag wat door het museum kan worden gebruikt om de inrichting van een aantal tentoonstellingsruimten op een professionele wijze te laten plaats vinden.

museumdiner